Debrecenbe kéne menni…??

Az Éles Kézisuli a hétvégén Debrecenbe utazott, hogy résztvegyen a Főnix Kupán. Nagy reményekkel vártuk a tornát, hiszen a sorsolást tekintve az ERIMA bajnokságra való  felkészülésünket hasznosan segítő meccsekre számítottunk. Ehhez képest másképp alakult a szereplésünk, ennek miértjére az értékelésben részletesen kitérünk.
Két lánycsapatunkat neveztük a tornára. Közülük a kisebbek az U9-esek a csoportmérkőzések során 3 meccsüket megnyerték egy alkalommal a házigazda Debrecen csapatától kikaptak így 2. helyen zártak. Másnap a Szegeddel vívták a bronzmeccset, sajnos ezt nem sikerűlt megnyerni, így a 4. helyezettként zárták a tornát. Gratulálunk, ügyesek voltatok!
Az U10 ÉKI-SZEGED lányainak eredménye nem a valós meccsek alapján született.  A szombati napon a szervezők a sorsolást megváltoztatták, így sajnos a csapat vezetője telefonon értesült arról, hogy a lányok „kikaptak” a Hódmezővásárhelytől. Az ilyesfajta hozzáállás mint a szervezők, mint az ellenfél részéről egyesületünk „fair-play” felfogásába nem fér bele, de tudomásul véve a döntést tovább versenyeztek a kislányok. A csoportkört a 3. helyen zárták, a helyosztón pedig az 5. helyet szerezték meg a Balmazújvárost legyőzve!Gratulálunk!
A fiúk mezőnyében az ÉKI három korosztályban képviseltette magát.Az U13 érdekes módon szintén áldozatul esett az éjfélkor „irányított” sorsolásnak.A csoportból elsőként továbbjutó gyermekeink már lélekben készültek a Honvéddal megmérkőzni. Szombat este úgy tértek edzők, gyermekek nyugovóra, hogy a szervezők ígérete szerint (a gyermekek fáradtsága a leutazott nagy távolság miatt, és a Hajduszoboszló-Debrecen ingázás okán) 10 óra előtt nem kezdődik mérkőzés nekik.Ezzel szemben 8,40-kor a Honvéd szintén „megvert” minket, amire „sajnos” már sem edzők, gyermekek, szülők nem tudtak mosolyogva reagálni.A korosztály szereplésére ez az „eredmény” olyannyira rányomta bélyegét, hogy a Kecskemét elleni ütközet során  a játékuk csak árnyéka volt a valódi tudásuknak.Végül a bronzérmet szerezte meg a az U13.Gratulálunk!
Az U11 a csoportból elsőként jutott tovább. Vasárbap azonban a Békés ellen csak egy félidőn át tudtak a fiúk jól kézilabdázni. Sajnos a második játékrészben az ellenfél okosabb, pontosabb akciói megérdemelt győzelmet eredményeztek a békési alakulatnak.A bronz csatát a Várpalotával sikersen megnyertük, így a dobogó 3. fokán zárták a gyerekek a tornát. Gratulálunk!
Végül, hogy azért ne legyen torna ÉKI aranyérem nélkül , jöjjenek az U8-asok. A „picik” veretlenül játszották végig a kupát. Edzőjük „VIKI NÉNI” nagyon büszke a csapatra, mindenki jól teljesített. A mutatott játék alapján a csapatból három kisgyermek akár a torna különdíjazottja is lehetett volna(valamilyen okból egyik sem lett) , így ezúton említjük meg Dabrónaki Marcell, Kaiser Bálint, Fazekas Gergő kiváló szereplését! A csapatnak óriási gratuláció az arnyéremhez!
Hajrá ÉKI

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztás Facebookon