XIX. Arany Nemzetközi Kézilabda Kupa Szentgotthárd

A 2013.10. 24-27-ig megrendezésre kerülő tornán az Éles Kézisuli 3 csapatával vett részt.

Kezdjük a legfiatalabbakkal – 2001-es fiú csapatunk két lánnyal megerősítve – az egy évvel idősebbek között játszott. A verhető ellenfeleket magabiztosan győzték le, időnként szép játékkal. Nagyot küzdöttek a náluk idősebb és fizikailag erősebb ellenfelek ellen, de a természet erejét nem lehet megváltoztatni. Így helyt állva 6. helyet szereztek a 11 csapat közül!

A 2000-s korosztály három igen könnyű ellenfél után a tavalyi döntőben egy góllal legyőzött KRKA csapatától ” emlékezetes játékkal ” nagyon kikapott.  Ennél már csak az esti eligazítás volt kínossabb számukra!

Sajnos – vagy éppen szerencsére – az Alsóőrs nem állt ki a bronz meccsre, így a szervezők segítségével a Maribor 99-s csapatával játszhattak koránt sem barátságos meccset, amit biztosan nyertek .

A 99-es csapat igen erős ellenfelek ellen maradt veretlen – mint később kiderült, az osztrák ASKÖ elleni döntetlen az ellenfélnek kedvezett – így második helyet szereztek. A csapat nagyot küzdött a legtöbbször fizikai fölényben lévő ellenfelekkel, és dícséretesen helyt állt. Külön öröm volt az edzőknek, hogy a két legnehezebb ellenfél ellen a kapusok és a védekezésis eredményesen működött.

Összességében sok hasznos tapasztalattal és két éremmel jöttünk haza vasárnap este.

 

 

 

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztás Facebookon