Veretlenül bajnokok! – U20 II. osztály

Az ÉLES-KISE U18-as csapata, az I.osztályú bajnokság mellett, az eggyel magasabb korosztályú U20-as II. osztályú bajnokságban is megmérettette magát a szezonban.

A péntek este lejátszott utolsó mérkőzés előtt már biztos volt, hogy ebben a sorozatban élen végeznek Kovács György vezetőedző tanítványai. Egy kérdés maradt csak nyitott, hogy ezt veretlenül viszik-e majd véghez.

Az utolsó fordulóban, a dobogó harmadik helyén végzett MÁV Előre-Cunder Kézisuli ellen léptek pályára a fiúk idegenben. A kissé foghíjasan felálló fiatalok, a sok hiányzó ellenére is sima, hét gólos győzelmet arattak a fehérvári csapat felett (25-32).

Páratlan sikerként könyvelhetjük el, hogy nemcsak a nyugati csoportban, hanem a bajnokság teljes mezőnyét nézve is egyedüli csapatként maradtak veretlenek fiataljaink. A 18 forduló alatt 17 győzelmet és mindössze egy döntetlent értek el, ezt a bravúrt egy csapatnak sem sikerült rajtuk kívül megismételni.

Kép: mksz.hu

A II. osztályú U20-as bajnokság megnyerésével az ÉLES-KISE csapata jogot szerzett arra, hogy a következő szezonban a Veszprémi KKFT U20-as csapata mellett, ők is indulhassanak az I. osztályban.

A bajnok csapat tagjai:

Pintér Bulcsú – kapus
Dobos Bálint – kapus
Sárközi Ádám – kapus
Bangó Bence – irányító
Fazekas Máté – irányító
Pintér Koppány – irányító
Farkas Gergő – balszélső
Horváth Ákos – balszélső
Bíró Armand Csörsz – jobbszélső
Patonai Bálint – jobbszélső
Szaracsevics Noel – jobbszélső
Balázs Bence – balátlövő
Déber Balázs – balátlövő
Matisz László – balátlövő
Juhász Noel – balátlövő
Ruzsányi Balázs Bence – balátlövő,balszélső
Balogh Norbert Botond – jobbátlövő
Racskó Máté – jobbátlövő
Vass Attila Máté – jobbátlövő
Horváth Zsombor – beálló
Németh Barnabás – beálló
Poharánszki Iván – beálló

Mindezek mellett az U18-as bajnokságban is ott van a lehetőségük arra, hogy a szezon zárultával részt vehessenek a serdülő Final Four-on, ehhez a tabella első két helyén kell végezni az alapszakasz végén. Izgalmas végjátékra lehet számítani, két fordulóval a vége előtt három csapat is azonos pontszámmal áll a tabella élén.

Egy szisztematikusan jól felépített rendszerben működve, a kemény és kitartó munkának, kiváló edzőinknek köszönhetően, az összes korosztályban és bajnokságban igen sikeresnek mondhatjuk magunkat. Minden esélyünk megvan többek között arra is, hogy NB II-es csapatunk feljusson az NB I/B-be, felnőtt csapatunknak is egy győzelem szükséges ahhoz, hogy továbbra is az élvonalban folytathassa.

Gratulálunk csapatainknak az eddigi eredményekhez, további sok sikert kívánunk a szezon hátralévő részéhez!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztás Facebookon