Sztárcsapatok között Európa egyik legrangosabb tornáján

Európa egyik legrangosabb nemzetközi kézilabda utánpótlás tornája a” Lokomotiva Cup” Bosznia -Hercegovina Brcko városában kerül megrendezésre. A neves eseményt 2003 óta rendezik meg, eleinte csak egy korosztályban versenyztek a  balkáni országok, mint pl RK Zagreb, Partizan Belgrade, Rk Celje stb. Idén 14. alkalommal rendezték meg a versenyt, 3 ( 2000, 2002, 2004) korosztályban. Vannak régóta visszajáró csapatok , és van aki idén először tette próbára tudását. A Paris Saint Germain  fiataljai is egy csoportban szerepeltek az Éles Kézisuli reménységeivel . A torna szervezői fontosnak tarják  a különböző országokkal való barátság fenntartását, melyhez a kézilabdasport jó eszközül szolgál.

Az Éles Kézisuli idén először vett rész a kupán 4 csapattal 3 korosztályban. A 2001-es csapat 2000-es korcsoportban mérkőzött 2 csoportra bontva.

A legfiatalabb korosztályban az ÉKI 2004-es csapata szerepelt. A csoportjukban 5 ellenféllel küzdöttek, végül 2. helyen az elődöntőbe jutottak. Magabiztos győzelmet maguk után hagyva a döntőben azzal a horvát csapattal mérkőztek meg, akitől a csoportkörben az egyetlen vereséget szenvedték. A döntő remek hangulatban telt, a fiúk végig kezükben tartották az irányítást, így 11 góllal legyőzték ellenfelüket. Hatalmas dícséret illeti a csapatot és edzőjét Szedlák Nikolettát. A torna legjobb játékosának Szabó Ákost választották. Gratulálunk Ákosnak a remek teljesítményhez,és a nemzetközi elismeréshez.

 

A 2002-es fiúk saját korosztályukban versenyztek. Csoportelsőként a döntőbe jutásért hatalmas meccset játszottak a Zágreb csapatával, ami 19-18 as győzelemmel zárult. A fiúk így a döntőben a „Studentski Grad „szerb  csapattal mérkőztek meg. A meccsen végig vezetve, bár kissé fáradtan meneteltek a fiúk, de az utolsó 3 percben több hiba is becsúszott , ami a fáradtságnak volt betudható. Az eredményjelző 16-16- ot mutatott, így 7 méteresekkel kellett eldönteni a mérkőzést. Az ellenfél koncentrációja jobbnak bizonyult ,így ők szerezték meg az aranyérmet. Ezzel fiaink a nagyon előkelő 2. helyezést érték el,ami ebben a mezőnyben extrán felüli teljesítmény.Külön öröm számunkra hogy csapatunkból Fazekas Gergőt választották a torna legjobb játékosának. Nagyon nagy elismerés ez egy nemzetközi kupán. Gratulálunk Gerinek és a csapatnak, valamint edzőiknek. (Éles József, Szobol Zsolt)

A 2000-es korosztályban 2 csapatot nevezett egyesületünk, akik 1 évvel idősebbek között versenyeztek. A tornán való részvétel legfőbb célja a zárt serdülő bajnokságra való felkészülés, megismerve a szerintünk legjobb utánpótlásokat nevelő országok egyesületeit. A csoportkörben mindkét csapat jól teljesített. Minden ellenféllel szoros mérkőzést játszottak fiaink, ami azt jelenti, hogy jó úton halad játékosaink fejlődése. A mérkőzésekből tanulságként levonva a külföldi játékosok hozzáállása példamutató lehet a mi fiaink számára. Ha ezeket a tapasztalatokat hasznosítani tudják a fiúk, akkor nagy jövő állhat előttük. A 2001 A csapat az összesítésben 1 góllal maradt alul a legjobb 8 közé jutáshoz. Gratulálunk a fiúknak és edzőiknek. ( Éles József, Török Lajos)

Minden korosztályunk teljesítménye alapján nagyon jól esett hogy torna meghívásokat kaptunk különböző kluboktól . Ez az  igazi elismerés számunkra.

 

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztás Facebookon