Szezonzáró összegzés U20-as és NB II-es bajnokcsapatunknál

A 2022/2023-as szezon elején határozott célokat tűzött ki NB II-es csapatunk. A vezetőedzői feladatokat nyáron átvevő Kiss Dániel U23-as fiataljainak nem titkolt szándéka az volt, hogy a szezon végére kiharcolják az NB1/B-ben való indulás jogát. Ezt szem előtt tartva haladtak az úton mérkőzésről mérkőzésre, fiatal koruk ellenére is kiválóan helyt állva a felnőtt mezőnyben.

Az NB II-es sorozatban 72 csapat indult 6 csoportra osztva. Az Észak-nyugati csoportban szerepelt Kiss Dániel csapata, és a 22 forduló során 20 győzelmet és két döntetlent értek el. Ráadásul mindkét egállal végződött mérkőzésünket a szintén dobogón végzett Komárom és Lipót csapatai ellen játszották.

(forrás: mksz.hu)

Nagyon izgalmasan alakult a végjáték is, hiszen egészen az utolsó fordulóig nem dőlt el a bajnoki cím sorsa, és ezzel a feljutás lehetősége sem. A sors szeszélye folytán a bajnoki címre szintén pályázó és veretlen Komárom otthonában kellett a fiúknak feltenni a pontot az i-re, ami nem ígérkezett könnyű feladatnak. U23-as csapatunk óriási játékkal végül 4 gólos győzelmet aratott a komáromiak ellen és nyerte el a bajnoki címet (26-30).

Az NB II-es bajnoki győzelem után Komáromban (fotó: Fercsikné Kaiger Renáta)

Páratlan siker ez, mert nem csak az Észak-nyugati csoportot nyerték meg fiataljaink, hanem a teljes NB II-es mezőnyt is tekintve, egyedüliként maradtak veretlenek a 72 csapatos mezőnyben. Ezzel jogot szereztek arra is, hogy osztályozó mérkőzés nélkül lépjenek feljebb, és ősztől már az NB I/B mezőnyében szerepeljenek.

Az U20-as, és az NB II-es bajnokcsapat tagjai:

 • kapusok: Fegyveres Mátyás, Kaiser Bálint, László Armand
 • jobbszélsők: Ács Patrik, Csizmadia Levente, Hamvai Iván, Preszter Ákos,
 • balszélsők:  Farkas Máté, Fink Radó Zalán, Hevér László Tamás,
 • jobbátlövők: Balogh Norbert Botond, Rubos Norbert
 • balátlövők: Boda Bence, Éles Zsombor, Uhrin Roland
 • beállók: Bujtás Bence, Dózsa Richárd, Ihász Dávid Viktor, Zajácz Kristóf
 • irányítók: Fercsik Dániel, Szatmári Bence, Szatmári Sándor (csapatkapitány), Szucsik Benedek     
 • vezetőedző: Kiss Dániel
 • másodedző: Kovács György
 • kapusedző: Miklós Gergő
 • gyúró: Sipos Réka
 • gyógytornász: Baranyi-Kereszturi Anikó
 • gyógytornász: Vadas Judit
 • buszsofőr: Vártok Ferenc

NB II-es csapatunk ezen kívül indult még az U20-as I. osztályú bajnokságban is, ahol az ifjúsági négyes döntőben való részvételt szerették volna kiharcolni. A sorozat erősségét mutatta, hogy az utolsó forduló előtt még három csapatnak is megvolt erre a reális esélye. Velünk együtt a NEKA és a Budai Farkasok is a bejutást jelentő első két hely megszerzéséért harcolt és lépett pályára az alapszakasz utolsó meccsén. Fiataljaink végül a Balatonfüreddel szemben alulmaradtak, így nem jutottak be a final fourba. A nyugati csoportban negyedik helyen végeztek ifistáink, azonos pontszámmal a harmadik helyezett Balatonfüreddel, akik az egymás elleni eredményeknek köszönhetően tudták csak csapatunkat megelőzni.

(forrás: mksz.hu)

Számtalan fiatal játékosunk felnőtt csapatunkban is rendszeresen szerepet kapott.  Nagy büszkeség iskolánk számára, hogy nemcsak a bajnokságban, a Magyar Kupában és a Liga Kupában, hanem nemzetközi színtéren az Európa-ligában is remekül megállták a helyüket Európa sztárcsapataival szemben.

Szatmári Sándor csapatkapitány és Kiss Dániel vezetőedző egyaránt pozitívan értékelte az elért eredményeket

„Nagyon büszke vagyok a csapatra! Sikerült elérni a kitűzött céljainkat, minden játékos egytől egyig hozzátett a sikerhez! Eszméletlen élmény volt, mindenkinek nagy előrelépés lesz jövőre az NB I/B.”

Szatmári Sándor (csapatkapitány)
Szatmári Sándor a kupával (fotó: Fercsikné Kaiger Renáta)

– Minden szezonban új és nagy célokat tűzök ki magam és csapatom elé, melyekért sokat dolgozunk, hisz tudjuk, ha van cél, akkor van oda vezető út is – kezdte évértékelő összefoglalóját Kiss Dániel vezetőedző.
Egy csodálatos szezont hagyunk magunk mögött, amibe rengeteg munkát fektettünk, még akkor is, ha a végén lecsúsztunk az U20-as bajnokság négyes döntőjéről. Nyugodtan mondhatom, hogy a srácok mindkét korosztályban kihozták magukból a maximumot, a nehézségek és a hátráltató körülmények ellenére is. A tavalyi keretből nyolcan távoztak, és egy “külsős” érkezése mellett ketten kerültek fel szezon közben a serdülő csapatból. Nagyon jó társasággal dolgozhattam és talán közhely, de a profi munka, a profi hozzáállás és a bizalom meghozta a várva várt sikereket.

Az eredmények mellett amik önmagukért beszélnek, nem mehetünk el szó nélkül a srácok kiváló hozzá állása és elvégzett munkája mellett. – Nagyon büszke vagyok a fiúkra, mert egész évben becsülettel dolgoztak. Ennek a munkának az eredménye, hogy összesen tíz utánpótlás játékosom ölthette magára a felnőtt mezt, az első számú bajnokság valamelyikében, legyen az Magyar Kupa, Liga Kupa, bajnoki mérkőzés vagy épp az Európa-liga. Kiemelném még Fazekas Mátét (serdülő) és Fercsik Dánielt (ifjúsági), hisz mindketten a korosztályos válogatott meghatározó tagjai lettek. Büszke vagyok, hogy részese lehettem ennek a folyamatnak és munkának – húzta alá a vezetőedző. U20-as csapatunk az I. osztályban az alapszakasz előkelő 3. helyén végezett, ami egy nagyon szép eredmény. Bár a célunk a négyes döntő volt, végül ez sajnos nem sikerült – folytatta Kiss Dániel.

Hozzátette, NB II-ben veretlenül lettünk bajnokok, amit csak mi mondhatunk el magunkról ebben a szezonban! Ez a veretlenül megnyert szezon azt jelenti, hogy nem kellett osztályozót játszani a feljebb kerülésért. Így jövőre biztosan lesz NB I/B-s csapat is Veszprémben.

Kaiser Bálint és Fercsik Dániel a háttérben pedig a büszke vezetőedző, Kiss Dániel (fotó: Cseh Péter)

A szezon végén  a csapat tagjai idén is megválasztották a „legeket”

Szatmári Bence, Fercsik Dániel és Farkas Máté
hiányzik: Fazekas Máté válogatottbeli szereplés miatt

Legjobb fiatal játékos: Fazekas Máté

Gólkirály: Farkas Máté

MVP: Fercsik Dániel

Legjobb védő játékos: Szatmári Bence

Gratulálunk csapatunknak az egész szezonban mutatott teljesítményéhez, és köszönjük szurkolóink támogatását!

Megérdemlik a srácok a gratulációt mindkét korosztályban – zárta gondolatát Kiss Dániel. – Most elmegyünk, tartunk egy kis szünetet és júliustól ismét rengeteg munka vár a srácokra és a felkészítő edzőikre, hiszen a klub tervei szerint az NB I és az NB I/B-s bajnokság mellett ifjúsági első osztályban is versenyeznek majd a srácok! Engem az élet más irányba sodort, így én az évzáróval elköszöntem a srácoktól. Sok sikert kívánok mindenkinek, és köszönöm a teljes stáb idei munkáját!
Fiúknak: Örülök a közös munkának, nagyszerű emberek vagytok!!!

Hajrá, Veszprém !

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztás Facebookon