Szezonzáró összegzés – Éles KISE U15

Fotó: @iq_foto

„Egy hosszú és nehéz szezonon vagyunk túl, rengeteg mérkőzéssel a lábakban” 

Az Éles KISE U15 csapata az FU15 I. osztály és az FU16 I. osztály bajnokságában is szerepelt. 

A gyermekbajnokság FU15 I. osztály C csoportjából 16 ponttal a Felsőházba jutottak fiataljaink, ahol 8 győzelemmel zártak. Ezzel pontazonosság alakult ki az OTP Bank-Pick Szegeddel, akik az 1. fordulóban 22:29 arányban felül múlták a mieinket. Hiába a  4. forduló visszavágóján aratott 19:22 arányú Veszprém győzelem, az egymás elleni eredményeket tekintve lecsúsztak a dobogóról és a 4. helyen zártak Nagy Beatrix tanítványai.

Kép: mksz.hu

Az egyel magasabb korosztályban is ugyanez a csapat szerepelt. Az FU16 I. osztály versenyében 26 fordulón keresztül harcoltak a fiúk a bennmaradásért. Végül 4 győzelemmel 2 döntetlennel és 20 vereséggel sajnos a kiesést jelentő 13. helyen zárt az Éles KISE.

A csapat vezetőedzője, Nagy Beatrix értékelte a 2023/2024-es szezont 

Szeretném, ha a mondanivalóm visszaadná, vagy tükrözni tudná ennek a csapatnak az egész éves alázatos munkáját, még így is, hogy a csillogó érmek hiányoznak a nyakunkból, mivel egy hosszú és nehéz szezonon vagyunk túl, rengeteg mérkőzéssel a lábakban. Nehéz, de egyben nemes feladatot kaptuk a mögöttünk álló szezonban. Az U15 I. osztályú bajnokságban való szereplés mellett az U16 I. osztályt is mi játszottuk. Mind a kettő nagyon jó bajnokság volt, kiegyenlített mezőnnyel, ahol sok jó mérkőzést játszottunk és hasznos tapasztalatokat szereztek a fiúk.

Elég hullámzó volt a teljesítményünk az év során

Főként az U15-ös bajnokságban, ahol a dobogó elérése volt a kitűzött cél. Nüanszokon múlt a 3. hely sorsa, de ettől szép a sport, és így lehet igazán megérteni apró dolgok jelentőségét akár a meccseken, vagy az edzéseken. Szerencse is sokszor kell, ami úgy gondolom, hogy mindig azok mellé szegődik, akik megértek rá. 

Az akarattal sosem volt gond

Az U16-os bajnokságban a folyamatos vereségek ellenére is mindig motiváltan mentünk neki a következő mérkőzésnek. Nagy dolognak tartom, hogy rend volt a fejekben és a helyén tudták kezelni az esetleges sikertelenséget, ami a mutatott játék alapján nem volt annak nevezhető. Gyorsan túlléptek az elveszített mérkőzésen, és mindig a következő feladatra koncentráltak. Ezekben a bajnokságokban való szerepléssel sokat erősödtek, tanultak, tapasztaltak a fiúk, amit a jövőben hasznosítani tudnak majd és a későbbi sikereikben számottevőek lesznek ezek a tapasztalások.

Válogatott sikerek

Nagy öröm volt idén, hogy egyéni sikereknek is örülhettünk, hiszen serdülő válogatott összetartásokon vehetett részt néhány játékosunk. Kaiser Márk és Répási Olivér ősszel a serdülő válogatottal edzőtáborozhatott és 2009-es születésűekként a bővített keretben helyet kaptak a nagyrészt 2008-as serdülők között. Tavasszal Plop Ákos a serdülő “B” válogatotthoz kapott meghívást, ahol 2009-es születésűek kapnak lehetőséget, valamint a férfi utánpótlás strandkézilabda válogatottal készül az EB-re. Azóta Márk is már a serdülő “B” válogatottat erősíti.

Siker még….

Egy végig kitartó közösséggé alakulás, hogy ott vannak az edzéseken, szeretik a társaságot, a kézilabdát, szívesen jönnek és motiváltan dolgoznak, szinte megállás nélkül.
Siker az is, amikor látod, hogy belül alakulnak, méghozzá sportemberekké. Kitartanak akkor is, amikor a saját játékos identitásuk megkérdőjeleződik, amikor bizonytalanok, vagy nem nyer a csapat.
Valahol ez lenne a leglényegesebb, hogy milyen értékrend, tartás, kitartás alakul ki bennük. Ez egy nagyon sokszínű társaság, színes egyéniség egysége, és tudom, hiszem, hogy az idei év munkájának, nehézségeinek a jövőben fogják learatni a gyümölcsét.

Büszke vagyok rájuk és hogy az edzőjük lehettem és velük dolgozhattam. 

A csapat tagjai

FAZEKAS Áron Nándor, KOVÁCS Kristóf, SOÓS Ákos Bendegúz, FREY Márton Sándor, PLOP Ákos, TEREBESI Patrik, GYALOG Edvárd, KLAUSZ Hunor, MAJLIK Bálint, KAISER Márk, MAYER Bence, RÉPÁSI Olivér, TÁLL Zétény István, SZABÓ Nándor Boldizsár, NÉMETH Sebestyén, STEIERLEIN Marcell

Nagy Beatrix, vagy ahogy klubon belül mindenki ismeri, Pipi elköszön az Éles Kézisulitól, és egy időre a kézilabda edzői hivatástól is

– Úgy döntöttem, hogy most egy kicsit visszavonulok a kézilabda edzői hivatástól. Néha szükséges egy kicsit elszakadni attól, amit nagyon szeretünk, hogy utána újult erővel, inspirálódva újra tudjunk adni és hatni. A sport és a sportoltatás azért marad az életemben. A már meglévő indoor cycling óráim mellett korrektív trénerként fogok tevékenykedni. Az ezzel kapcsolatos tanulmányaimat ősszel fogom befejezni.

Pipi az edzői feladatok mellett felnőtt csapatunk technikai vezetőjeként segítette a munkát

– Szeretném megköszönni Józsinak a bizalmat, az izgalmas, nagy felelősséggel járó szép feladatokat, mint a tavalyi Európa-liga. Nagyon élveztem és boldog voltam, hogy a részese lehettem.

Köszönjük, Pipi! További sok sikert kívánunk!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztás Facebookon