ORSZÁGOS HARMADIK AZ ÉKI U11

2013. május 4-5-én Békésen került megrendezésre az ERIMA gyerekbajnokság döntője az U11-es korosztály számára. Már pénteken útnak indult a csapat, hogy kipihenve vághasson neki a szombati küzdelmeknek.Az előző év bajnok csapata a címvédés reményében utazott a Kőrösök fővárosába, de mint tudjuk a labda még mindig gömbölyű…

Először a Gyöngyös csapata ellen léptünk pályára, ez amolyan ráhangolódó mérkőzés volt a fiúk is szokták a pályát, egymást, szerencsére az eredményen ez nem látszott, megnyertük a meccset.

Ezután a tatabányai Kodály Iskola csapata következett mint ellenfél, itt már sok szép elem volt a játékban, meggyőző fölénnyel hoztuk ezt a meccset is.

Az igazán nehéz mérkőzés ezután következett. A Szeged csapata ellen már meg kellett mutatnunk a tudásunk legjavát, ami sikerült is és a szülők vastapsával kísérve győztesként hagytuk el a játékteret. Ez a szombati kiváló teljesítmény azt eredményezte, hogy csoportelsőként várjuk a vasárnapi ellenfelet.

A szálláson nagyon jó családias hangulat volt, a reggeli és az átmozgató futás után elszántan mentük a csarnokba.

A döntőbe jutásért a PLER együttesét kellett volna legyőznünk. A meccs első harmadában úgy tűnt nálunk van az irányítás, de sajnos a meccs számunkra kedvezőtlen fordulatot vett. Több hibát ejtettünk támadásban, védekezésben pedig sajnos sokszor a passzív jelzésig játszott támadások is góllal fejeződtek be.Az ellenfél extázisban kézilabdázott, nem sikerült kiharcolnunk, hogy az aranyért szálljunk csatába.

A bronz meccs a házigazda Békéssel szintén bővelkedett izgalmakban.A rendes játékidőben nem jutottak egymással „dűlőre” a csapatok.Az első hetes-körben sem sikerült eldönteni az eredményt, egyre jobban izgult-felnőtt-gyermek , szinte szikrázott a levegő a csarnokban.

A bírók a második körhöz – ami az orosz ruletthez hasonlatos a kézilabdában- szólították a csapatokat.Máté , Andris belőtte Áron pedig kivédte-így szól a bronz recept ÉKI módra!

Igaz a mondás sokszor egy bronzéremben nagyobb küzdés, izgalom, akarat van mint bármelyik másikban, ezt mi sem igazolja jobban,hogy a drámai csata után könnyek áztatták a gyermekek és szüleik arcát!

 SZÉP VOLT FIÚK!GRATULÁLUNK!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztás Facebookon