Óriási győzelem a BFKA-Balatonfüred otthonában

Az U20-as I. osztályú bajnokság 8. fordulójában léptek pályára fiataljaink a BFKA-Balatonfüred otthonában csütörtök délután. A mérkőzést megelőzően az akadémista csapat veretlen volt, hat győzelemmel és egy döntetlennel a nevük mellett.

Egy igen szorosan alakuló, kevés gólt hozó mérkőzést láthatott a kilátogató közönség az első félidő nagy részében. A 20. percben is csak 5-5-öt mutatott az eredményjelző. Ekkor gyorsan három góllal elléptek a fürediek, de gyorsan magunkra találtunk és a szünetig hátralévő részben sikerült utolérni a hazaiakat és  döntetlennel mehettünk a szünetre (30. perc 11-11).

A  második etap elején gyorsan átvettük az irányítását, keveset hibáztunk és támadásainkat is sikerült pontosan befejezni. A kapuban álló Nagy -Gáspár László nagyszerű védéseinek is köszönhetően hamar 3-4 gólos vezetésre tettünk szert, melyet tartani és növelni is tudtunk a lefújás pillanatáig (60. perc 21-27).

Nagy siker ez számunkra, hisz a tabella második helyén álló csapatot nekünk sikerült elsőként legyőzni a szezonban, ennek értékét még az is növeli, hogy mindezt a saját otthonukban értük el.

A mérkőzést követő nyilatkozatában Gyévai Iván vezetőedző kihangsúlyozta, hogy örülnek a győzelemnek, mert nagyszerűen szolgálta a hétvégi Szigetszentmiklós elleni NB I/B találkozóra való felkészülést.

„Örülünk a győzelemnek, mindenki pályára léphetett. Ez a meccs kiváló felkészülésként is szolgált a szombati NB I/B fordulóra a Szigetszentmiklós ellen. Csapatunk jó részét olyan fiatal játékosok alkotják, akik  NB I/B keretünk tagjai is. Fokozatosan őröltük fel az ellenfelet és gratulálok a fiúknak a győzelemhez.” 

Archiv fotó: Cseh Péter

U20 I. osztály – Nyugat, 8. forduló, BFKA-Balatonfüred – Veszprémi Kézilabda KFT 21-27 (11-11)

BFKA-Balatonfüred: Gyurkó Á. (K) 1/9, Erdei B. (K) 4/14, Matos K. (K) 5/20, Egri D. 5, Urbán-Patocskai Cs. 6, Fekete G., Klucsik M. 1, Tóth N. 1, Rummel Á., Szabó L. 3, Cseh A., Konczos M. 5, Tóth A., Kővári B., Marcsek P., Karbucz B.
Vezetőedző: Török Lajos
Másodedző: Kiss Ákos

VKKFT U20: Nagy-Gáspár L. (K) 11/30, Dobos B. (K)1/3, Fink R., Bíró A., Racskó M.1, Fercsik D. 2, Pintér K. 4, Szucsik B., Fazekas M. 8, Ruzsányi B. 4, Farkas G., Szabadi Zs., Besenyei G., Majczán D. 2, Patonai B., Török -Vida Zs. 6
Vezetőedző: Gyévai Iván
Másodedző: Kovács György

Játékvezetők: Kovács Tibor, Mándli Balázs

Hétméteresek: 4/3, ill., 3/3

Kiállítások: 4 perc, ill. 10 perc

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztás Facebookon