Mások is elismerték őket

Megsüvegelendő eredményekkel a tarsolyukban tértek haza az Éles Kézilabda Iskola SE fiataljai a Horvátországban múlt héten tető alá hozott Handball és Football Tournament Rovinjról – a sikerek lendületet adhatnak nekik a folytatásra.

Az Isztria megyében található település déli szomszédunk egyik legjelentősebb turisztikai célpontja, viszont klubunk sportolói – és az őket gondosan felkészítő szakemberek – nem annak okán keltek útra, hogy az Adriai-tenger mentén süttessék a hasukat. Az Éles KISE fél tucat csapattal képviseltette magát a hagyományos, a kiváltképp a mindennapos testmozgás fontosságát hirdető rendezvényen, melyre több ezer, kilenc-tizenhét éves diák érkezett – többek között – Olasz-, Német- és Csehországból, aztán Szlovákiából, Szlovéniából, Dániából, Szerbiából és Montenegróból. A delegáltjaink összesen két első, egy második, két hatodik és egy tizennegyedik helyre tették rá a kezüket, vagyis, komolyan előreléptek a legutóbbi szereplésükhöz képest.

Az ezredfordulón születettek között ezüstérmes lett Éles József és Kovács István edzők – az ellenfeleknél fiatalabb – csapata (…a döntőben: HC Varazdin 11-20), bizonyítván, hogy senkitől sem szabad megijedni. Hozzájuk hasonlóan nagyfokú győzni akarás jellemezte a 2002-es korcsoportba osztott alakulatainkat. A Bari-Nagy Lajos szakvezető dirigálta közösség meg sem állt a dobogó legmagasabb fokáig (…a döntőben: HC Race 18-9), ők veretlenül végeztek az élen, s időnként – nem túlzás ezt állítani – korosztályos álomkézilabdával szolgáltak. A diadalsorozatukból biztosan erőt meríthetnek. Kovács György tréner gárdája a hatodik pozícióban fejezte be a seregszemlét – megelőzve a szintén remek produkciót nyújtott Telekom Veszprém együttesét –, igyekezve, nagy energiákat mozgósítva a minél előkelőbb fellépés érdekében. A tizennégy éveseknél Szobol Zsolt csapata a döntőben a PPD Zagreb ellen 15-14-re győzedelmeskedett. A befutott kompánia óriási motivációval vetette magát a csatáiba, a hitüknek, az önbizalmuknak jót tett a dicsőség, illetve azok az elismerések és gratulációk, amiket példának okáért a világhírű zágrábi egyesület funkcionáriusai intéztek feléjük. Itt Gyévai Iván edző műhelye a tizennegyedik besorolásban zárt, ám nehogy bárki is azt higgye, hogy a mindenkinél ifjabb sportpalánták játéka nem fejlődött az összeverbuválásuk óta.

A klub lánycsapata (e.: Szedlák Nikolett) a 2006-ban születetteknél hatodik lett, s általában ők is oroszlánként küzdöttek a pályán. Segítették és bíztatták egymást, vereségnél is felfedezhetők voltak az erőfeszítéseik. Ahogy a többi klubtársuk, ők is erőt meríthetnek a félszigeten történtekből. Külön öröm volt számunkra hogy több külföldi edző is gratulált csapataink sikereihez.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztás Facebookon