Húsvét Prágában

Idén 4 csapattal nevezett az Éles Kézisuli a XXIV. Prága-Kupára , ami Európa egyik legrangosabb nemzetközi kézilabda fesztiválja. A tornát 1992 óta minden évben Húsvét időszakában rendezik meg az Európa szívében elhelyezkedő gyönyörű Prága városában. A neves eseményre 42 ország 7626 csapatának 115000 résztvevője érkezik Európából, Ázsiából, Amerikából és Afrikából. A torna főszervezője a Prága Kézilabda Klub, de a város is kiemelt partnerként támogatja a rendezvényt.
Az 5 napos esemény ápr.2-6-ig tart.

A Prága-Kupa egyik kuriózuma az úgynevezett SHOOT OUT ( http://www.phc.cz/en/tournament/ ), ami a döntetlenre végződött meccsek végén a megszokottól eltérően nem 7-es dobással,hanem hosszú indítással dönti el a játék győztesét. Az Ékisek már ismerik ezt a szabályt ,hiszen a tavalyi évben volt szerencsénk kipróbálni.
Az Éles Kézisuli 2012 óta vesz részt a rendezvényen, és büszkén mondhatjuk hogy minden évben hoztunk haza aranyérmet. 2012-ben 1 csapattal neveztünk( 99-es fiú) akik 1.helyezést értek el.
2013-ban 2 csapatot ( 2002, 2000 )neveztünk a tornára. Mindkét együttesünk 1.helyezést ért el. 2014-ben szintén 2 csapattal utaztunk a Cseh fővárosba, ahol 2001-es csapatunk 1.helyen végzett , 99—es csapatunk pedig 4. helyezést ért el. Idén a 2000, 2001 csapat egy kategóriában nevezett (ÉKI 1, ÉKI 2 néven), valamint 2002-es lány és fiú csapatunk is megméretteti magát. Reméljük a nyuszi idén is megajándékoz minket egy- két “aranytojással”.

A gyerekek eredményeiről minden nap egy összefoglaló cikket teszünk közzé a honlapon. A tornán résztvevőknek kívánunk sok sikert a meccseken, a velük tartó szülőknek pedig jó szurkolást.
Edzőinknek kitartást kívánunk, és reméljük hogy fáradtságos munkájukat gyermekeink az előző évekhez hasonlóan szép eredményekkel hálálják meg.

További info a Prága Kupa honlapján. http://www.phc.cz/en/prague/fun
Hajrá Éki!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztás Facebookon