Győzelmek a karácsonyfa alá

Gurult az Éles Kézilabda Iskola SE és a Veszprémi Kézilabda Kft. csapatainak szekere a hétvégén rendezett XXIII. Ferenczy-Budapest kupán: három delegáltjuk arany-, míg kettő ezüstérmes lett.
Idén is az Angyalföldi Sportiskola és DSE, illetve a Budapesti Kézilabda Szövetség hozta tető alá a hagyományos, év végi tornát, amely a sportág népszerűsítését és a részt vett utánpótlás műhelyek felkészülését, valamint versenyeztetését szolgálta. A rangos eseményen mindkét nem nebulói hat-hat korcsoportban vetélkedtek egymással. Az ÉKI SE négy, a VKKFT pedig két együttest indított a viadalon, s mint arról korábban beszámoltunk: a saját korosztályukban indult alakulatoktól előzetesen dobogós helyezéseket reméltek a felkészítő trénereik. Ezen elképzeléseik aztán valóra is váltak…
A 2001-es és a 2003-as mezőnyben házidöntőt vívtak a mieink. A két csoportot felvonultatott „idősebbeknél” a VKKFT. (edző: Éles József) végzett az élen, megelőzve a náluknál egy évvel fiatalabb ÉKI SE-t (e.: Bari-Nagy Lajos). Az ellenfelek mindkét társaságunk előtt fejet hajtottak, nem késztették őket igazán komoly erőbedobásra, így a diadalittas legények optimistán nézhetnek a jövőbe. A négy csoportot számlált tizennégy éveseknél az ÉKI SE (e.: Kovács György) lett a befutó, ám a második, tizenhárom esztendős fiúkkal felállt VKKFT.-nek (e.: Kovács István) sem csak fellángolásai voltak – a lendületük az utolsó mérkőzésekig kitartott. Okkal ünnepelhetett az ÉKI SE (e.: Gyévai Iván) a négy csoportos 2007-eseknél, ahol a remekül motivált gárdájukból nem hiányzott az átütőerő. A 2007-es kislányok az 5. helyen végeztek.
– A pompás eredményektől nem szabad elszállnunk, azt reméljük, hogy az újabb sikerek mindenkit még jobb mutatók elérésére sarkalnak – mondták az eseményről hazatért trénerek, akik ugyanakkor sajnálatukat fejezték ki amiatt, hogy a nagy múltú fővárosi klubok csekély érdeklődést mutattak a minap zárult seregszemle iránt.

Gratulálunk mindenkinek!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztás Facebookon