FŐNIX KUPA 2012 ÉRTÉKELÉS debrecen.jpg

debrecen.jpg
Kedves Éki tagok!
Egyesületünk két csapata(U10, U11) 2012. jan.28-29. hétvégéjén Debrecenben járt a Főnix Kupán, ahol akadtak „sima” meccsek és olyan izgalmak, melyek igazi csemegének számítanak a kézilabda rajongók körében :)).

 

 Péntken délután buszra ültünk és nekivágtunk a jó pár órás útnak,hogy szombaton frissen, kipiheneten vághassunk bele a küzdelmekbe.A 2000es csapatunk ezen a  napon  a Debrecennel, Hajdúböszörménnyel,és az FTC-PLER alakulatával mérte össze tudását.Az eredmények meggyőző ÉKI fölényt tükröztek, elégedetten várhattuk a másnapot ahol már elődöntősök voltunk.Vasárnap a Szeged együttese próbált borsot törni az orrunk alá, de köszönhetően a jó végjátéknak sikerült a magunk javára billenteni a mérkőzést. (ÉKI-Szeged 14-12).A döntő helyszíne  a több felnőtt válogatott mérkőzésnek is otthont adó, gyönyörű Főnix csarnok volt,ahol a gyermekek magabiztosan, végig vezetve utasították maguk mögé az Ózd csapatát.(ÉKI-Ózdi KC 9-19) Ezzel az erdménnyel megszületett az első ÉKI aranyérem.Ügyesek voltak a fiúk gratulálunk!
A 2001-esek a hétvége első napján találkoztak a nagy rivális Békéssel.A meccsen Józsi szokatlan felállásban játszatta a csapatot mivel többen is hiányoztak a megszokott kezdősorból, de ez sem akadályozta meg a fölényes ÉKI sikert.(ÉKI-Békés 16-11).Ezen a játéknapon még a Tiszavasvárral keleltt megküzdenünk ezt az akadályt is sikerrel vették a gyerekek:))
Vasárnap először az Óbudai Sportiskolát győztük le,aztán következett a bevezetőben már említett rendkivül izgalmas döntő mérkőzés.A  Szeged Vörösmarty Általános Iskola ellenünk kidolgozott taktikájával egy egész meccsen át nem tudtunk mit kezdeni, de azt hittük, hogy a legfonosabb pillanatban,  a lefújás előtt nálunk van a győzelem.Tévedtünk..A játékvezetők időntúli szabaddobást ítéltek.A szegedi csapat a képen is látható sorfalunkon „lyukat”  talált és kapusunknak sajnos a hálóból kellett kihoznia a labdát.Hétméteresk következtek, a sorsunk Ágoston Áron,Redling András,Szmetán Máté és Kalocsai Péter kezében volt.A fiúk kiválóan teljesítettek, a csapattársak rohantak a pályára, hogy az aranyérmet jelentő győzelmet együtt ünnepeljék.
Két különdíjat is kaptunk, Vida Péter a legjobb kapus, Redling András a legjobb játékos címmel gazdagodott.GRATULÁLUNK!!!
Örömmel írhatjuk, hogy újabb 2002-es születésű játékos játszott erdményesen egy korosztállyal feljebb Viszt Patrik személyében.Ezúton is gratulálunk.
Ezen a tornán is bebizonyosodott, hogy milyen kiváló szülői gárda a mienk!Ha kell egymás gyermekeit segítik, ha kell együtt szurkolnak, és egy remek spontán bulira is mindig hadra foghatók:)).
HAJRÁ ÉKI

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztás Facebookon