Dicséret illeti őket

A nagy akarás általában jó játékkal párosult az Éles Kézilabda Iskola SE II. esetében, a közösség a tizenkét éves fiúk mezőnyében ősszel veretlen maradt, míg a két esztendővel idősebbeknél az alsóházban folytatja a tavaszi csatározásokat.
Az egyesület keretein belül Gyévai Iván edző immáron négy éve egyengeti a kiváltképp 2005-ben született sportolók útját, akiknek a magját „kétezerhatos” gyermekek is formálják. Mivel a hazai porondon, a saját korosztályukban nem szerveződik bajnoki küzdelemsorozat, a klub funkcionáriusai a fejlődésüket szem előtt tartva, két versenyrendszerben is indítják őket. A tizenkét éveseknél a Tóth László régió A-csoportjában vannak érdekelve, ott eddig négy helyszínen – Győrben, Alsóörsön, Balatonfüreden és a veszprémi DEVM Közhasznú Alapítvány csarnokában – nyolc játéknapot „pipáltak ki”. A kiválóan motivált csapatuk a feladathoz felnőve uralta a megvívott csatáit, kis túlzással élve: nem akadt számukra méltó vetélytárs, azokat egytől-egyig „összeroppantották”. – Az ellenfeleinknél jobb erőnléttel rendelkeztünk, taktikailag érettebbek, valamint gyorsabbak és technikásabbak voltunk náluk, ám leginkább az egység vitt előre bennünket – mondta a szakember. Az eredményeik: –B.-füredi KSE-Eötvös 41-14, ill. 34-20; –DEVM KA 53-5; –Alsóörsért Közalapítvány 41-9; –Éles KISE I. 39-20; –Szombathelyi Haladás 27-6, –Győri FKKA II. 31-12, –Győri FKKA I. 36-24. Ezen eseményfolyam március elején folytatódik, a mieinkre három fordulóban, hat mérkőzés vár.
Mint a trénertől megtudtuk: mivel egyrészt, a már említett vetélkedésben a szervezők nem hirdetnek hivatalos végeredményt, másrészt, nehogy az ifjak kiemelkedett gárdája higgyen a verhetetlensége mítoszában, benevezték a tizennégy éveseknél a másodosztály Tóth László régió A-csoportjába. Itt remek összecsapásokat vívtak, de összességében nem várhattak maguktól csodát. Végül hat győzelemmel és négy vereséggel negyedikek lettek a blokkban, a harmadik Várpalotai Bányász SK-hoz hasonlóan tizenkét pontot gyűjtöttek. Mindent egybevetve: az erősségeikre építve kitettek magukért, megbízható és kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak. Ha kicsivel szerencsésebbek, idén a felsőházban „muzsikálhatnak”, ehelyett a folytatásban az alsóházban osztanak nekik lapot, lévén, a palotaiak az egymás elleni mutatók tekintetében jobbnak bizonyultak náluk (18-22, ill. 15-14). A csapatból az alapszakaszban Komáromi Roland (47), Déber Balázs (35) és Balázs Bence (30) szerezte a legtöbb gólt. Ezen „túlórában” egyébiránt az A- és B-csoport negyedik, ötödik és hatodik helyezettje folytatja, vagyis a Balatonfüredi KSE, az Éles KISE I. és II., a Kilián DSE Pápa, a Lipóti SKFT és a Szombathelyi SE. A február végétől május elejéig tartó viadal során valamennyi résztvevő „nulláról” indul; az Éles KISE II. szeretne az alsóház élén végezni.
Hétvégén az együttes 2006-ban és 2007-ben született növendékei a rijekai, Karlovic és Kauzlaric elnevezésű emléktornán jártak. A horvátországi seregszemlén megnyerték a csoporttalálkozóikat, majd a nyolc között a károlyvárosiak-at, az elődöntőben a csáktornyaiakat, míg a fináléban a PLER-t múlták felül. A házigazdák a győztes alakulatból Sárközi Ádámot találták a megmérettetés legjobb kapusának. Az egymást jól kiegészítő diákok megérezték, hogy a rangos mezőnyben lehet keresnivalójuk. Ahogy idehaza, úgy a határainkon túl is megmutatták, hogy milyen szintet képviselnek…

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztás Facebookon