Csillogò díszek az ÉKI karácsonyfára a Ferenczy Kupáról

Az Éles Kézisuli gyermekei, edzői az ünnepre is kézilabdával hangolódtak, háromnapos tornán vettek részt Budapesten.A XIX.Ferenczy Kupa nagyon eredményes volt csapataink  számára, minden korosztály akasztott érmet a mi ÉKI fánkra.”  3 arany, 2 ezüst,és 1 bronz a mérlergünk.
A kislányok ( U10)nagyon szépen meneteltek a csoportmeccsek során, és meg sem álltak egészen a döntőig ahol a Mohács együttese volt az ellenfelük.Kiváló játékkal sikerült a bravúr, és legyőzték az ország egyik legjobb lánycsapatát, így boldogan emelhették magasra a tornagyőztesnek járó serleget.Nagyon  nagy gratuláció nekik,és edzőjüknek Arany Zoltánnak. A mezőny legjobb játékosának   Lukács Boglárkát  választották. Így tovább csajok,hajrá ÉKI!!!!
A legkisebb ÉKI tanítványok( U8) nagyon ügyesen játszottak, sok mosolyt csaltak a nekik szurkoló szülők  és gyermekek arcára.A PLER együttesével döntőt játszottak ugyan, de ez még egy kicsit nagy falat volt a formálódó kiscsapat számára.Az U8-asok végül ezüstérmesként zárták a kupát.Gratula a csapatnak,valamint edzőjüknek Koroknai Viktóriának,és Szedlák Nikolettának.

Az U9-es fiúk a csoportmeccsek során hozták a legjobb teljesítményt, döntetlent játszottak a PLER-rel.Kicsit szebb folytatásban reménykedtünk, de sajnos a Szigetszentmiklós elleni mérkőzést elveszítettük,így nem játszhattunk döntőt.A bronz meccsen különösen a második félidőben kiválóan játszott a csapat,így az érmet mi hoztuk haza. U9 es csapatunk tehát a 3. helyen végzett. Gratula a fiúknak és edzőjüknek,Koroknai Viktóriának,és Szedlák Nikolettának.

Az U10 -es csapat már szombaton nagy sikert könyvelt el,mert legyőzte a rivális PLER együttesét.A gyöngyösi fiúk nagyon megizzasztottak minket a továbbjutásért,de azért sikerült vasárnap is pályára lépnünk döntősként.Az ellenfél ismét a PLER volt, egy nagyon izgalmas mérkőzésen ismét az ÉKI diadalmaskodott. Az eredményhirdetésnél nem csak az aranyéremnek örülhettünk, a legjobb játékos címet is a mi játékosunk Viszt Patrik érdemelte ki.  A tornán szerzett 1. helyhez nagyon gratulálunk nekik és edzőjüknek Szedlák Nikolettnek!

Az U12-es csapatunk szereplését is csak dicséret illeti.A három napos torna során a fiúk( és Nusi)nem találtak legyőzőre,magabiztosan meneteletek egészen a döntőig,ahol Debrecen együttesével vívtak csatát.A mezőny legjobb játékosának Kurucz Mátét választották.Külön gratulálunk neki,és a fiúknak, valamint edzőjüknek Éles Józsefnek, a tornán szerzett aranyéremért.

Az ÉKI 99-es alakulata is remek mérkőzéseket játszott.A fiúk az eddigi szereplésükkel nagyon magasra tették a mércét,így kudarcként éltük meg a Honvéd ellen elveszített első összecsapást.Lett volna lehetőség a döntőben a javításra,de nekünk most sajnos nem jöttek össze a megbeszélt taktikai variációk,így az ezüst éremmel kellett vigasztalódni,ami azért egy nagyon szép eredmény.A  Legjobb Játékosnak a torna során kiválóan védő Gödör Bencét választották.Gratulálunk neki,valamint a csapatnak,és edzőjüknek Török Lajosnak.

Összességében minden résztvevő korosztály remekül teljesített,büszkék vagyunk mindenkire,aki hozzá tett ehhez az eredményes szerepléshez.

Köszönjük az edzők munkáját,a szülők buzdítását!

Jó pihenést mindenkinek,és ne feledjétek 2013-ban tovább pattog a labda…

Hajrá ÉKI

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel a Facebookon!

Megosztás Facebookon